Λίγα λόγια

Πατσάς είναι το συνώνυμο της συκοφαντίας,της παρεξήγησης και της παραποίησης, ένα εκκρεμές που κινείται συνεχώς μεταξύ του απαξιωμένου για κάποιους και εξαιρετικού για τους άλλους. Κάποιοι λένε πως είναι ένα ασήμαντο, φθηνό λαϊκόπροϊόν, μπανάλ και απαξιωμένο

Για τους άλλους είναι ένα γαστρονομικό προϊόν εξαιρετικής σημασίας,που σημαίνει μύηση ,μυσταγωγία,εξάρτηση,ταξίδι σε κόσμους αλλοτινούς, αλλιώτικους και διαφορετικούς.Μια απόδραση από το καθημερινό στο μέλλον με κάτι που δεν είναι προϊόν επανάληψης και διεθνοποίησης. Σημαίνει,σημειολογεί και συμβολίζει την συνάντηση της απλότητας με την πολυπλοκότητα από κόσμους, πολιτισμούς και ανθρώπους διαφορετικούς. Η μετάδοσή του από την Δύση στην Ανατολή και η επιρροή του σε αυτήν ,η σχέση του Ιωνικού με το τον Δωρικό πολιτισμό ,δημιούργησε γεύσεις,χρώματα,αρώματα,ατμόσφαιρες,μυθοπλασίες και περίεργες μυστικιστικές ενώσεις.

Get in touch

Το ταξίδι του στα Βαλκάνια,την Ιταλία,την Ισπανία,την Ιβηρική και την Ρωσία γιγαντώνει το γόητρο και τη φήμη του.

Σε αυτόν πέρα από τις γαστρονομικές και διατροφικές αξίες, βρίσκουμε πολλές θρεπτικές και ιατρικές ιδιότητες υψηλού επιπέδου.

Το τρίπτυχο νόστιμος,χρηστικός, ωφέλιμος βρίσκει την απόλυτη έκφρασή του.Με ένα προϊόν που μπορεί να το απολαμβάνουν όλες τις ώρες ,όλες τις μέρες, όλον τον χρόνο, για την οικογένεια, για όλα τα φύλα,τις ηλικίες ,τις καταστάσεις και όλες τις κοινωνικές ομάδες επισφραγίζοντας έτσι τον καθαρά αταξικό του χαρακτήρα.

Αυτό που προσθέτει παραπάνω μαγεία και γοητεία στο πιάτο είναι η σχέση του με τη νύχτα νύχτα ρίχνει τις μάσκες ,δένει τους ανθρώπους με αλήθεια,απελευθερώνει και γοητεύει.Το μυστήριο των ανθρωπίνων σχέσεων ξεδιαλύνεται, καβγάδες ,συγκρούσεις,αντιθέσεις και αγάπες και έρωτες.Οι θαμώνες του πατσατζίδικου ένας κόσμος που μπερδεύεται και συνυπάρχει. Άνθρωποι διαφορετική ,μια μικρογραφία της ίδιας κοινωνίας. Εδώ δεν υπάρχουν ανισότητες και διαφορές η κουλτούρα που ενώνει είναι μία, το χρώμα,η γεύση και το άρωμα του Πατσά!