Τελευταία νέα

01-06-2015 by 
0
0.00 από 0 ψήφος/οι

Στις περισσότερες κουζίνες η προετοιμασία είναι κοινή και χαρακτηριστική. Η γλώσσα πρώτα μένει στο νερό για κάποιες ώρες (από 4-12), ακολούθως βράζεται, αφαιρείται το εξωτερικό σκληρό της μέρος (το δέρμα) και μετά, συνεχίζεται το μαγείρεμα-ψήσιμο-τηγάνισμα κοκ. Ο συγκεκριμένος εύκολος τρόπος (μια εγκοπή αρκεί για να την ξεφλουδίσει κανείς σχεδόν με τα δάχτυλα) ακολουθείται και στη συνταγή μας, η οποία έχει ρίζες στη γαλλική σχολή και μην σας μπερδεύει το άκρως ιταλικό mascarpone: αν, για παράδειγμα, δεν σας βρίσκεται το εν λόγω κρεμώδες τυρί στο ψυγείο, προς θεού μη βάλετε philadelphia (α, πα-πα πέναλτι) αλλά 180-200 ml κανονική κρέμα γάλακτος –έτσι κι αλλιώς, σ’ αυτό το πιάτο δεν μετράτε τις θερμίδες, αλλά την απόλαυση της γεύσης (η γλώσσα έχει από μόνη της περί τις 283 θερμίδες ανά 100 γρ.), την οποία γεύση σας εγγυώμαι, εφόσον είστε φαν της γλώσσας και της μαγειρικής κατηγορίας offal.

 

Captcha

ΣΧΟΛΙΑ

Captcha

Τώρα και DELIVERY 2310 759 377

Στη Θεσσαλονίκη στον Κουκλουτζά με πάνω από 20 χρόνια παρουσίας στον Πατσά και τις σούπες και στο παραδοσιακό φαγητό, σηκώσαμε τον πήχη ψηλότερα και αποφασίσαμε να φέρουμε τα είδη μας στο σπίτι σας